פאפוס היא עיר חוף בקפריסין היוונית, הנמצאת במרחק 40 דקות טיסה מישראל או הפלגה מנמל חיפה. זוהי עיר קטנה, אין הרבה מה לעשות בה ובעיקר אנשים מגיעים לכאן על מנת לנוח – בטן גב.
היינו בפאפוס יומיים וחצי בלבד, וזה לגמרי מספיק על מנת למצות את המקום.
מטבע: יורו.
שדה תעופה: Paphos International Airport.
תחבורה:
אנחנו התניידו בעיר בעיקר במוניות (זולות למדי) או בהסעות שיצאו מהמלון שלנו לכיוון מקומות מרכזיים. אנשים רבים משכירים רכב ונוסעים לטייל באי.
הגעה משדה התעופה:
- מונית – 30 יורו
- שאטל – 28 יורו לאדם
לינה:
אנחנו ישנו במלון The King Jason Paphos. המלון נחמד מאוד, יש בו 3 בריכות והוא למבוגרים בלבד. הצוות מאוד אדיב והוא מאד נקי. ארוחת הבוקר הייתה מגוונת מאוד. החסרון הבולט ביותר במלון הזה שהוא במרכז העיר, ורחוק מאוד מהטיילת ומהמסעדות בערב. יש למלון הסעות 4 פעמים במהלך היום למקומות מרכזיים בעיקר – לטיילת, למרינה ולקניון. אם אתם לא מתכוונים לצאת מהמלון יותר מדי זה לגמרי בסדר. אך אם כן
תרצו לטייל, עדיף מלון במיקום קרוב יותר לטיילת ולאזור המסעדות.
דבר נוסף לציין, בחדר יש מקרר, גז, תנור ומיקרו וכלים אם תרצו להכין אוכל לעצמכם.
אוכל:
מכיוון שפאפוס שוכנת על הים, האוכל העיקרי שניתן למצוא בה הוא דגים ופירות ים. הכל מאד וטרי ומומלץ. בנוסף, המקומיים הם יוונים, ולכן תוכלו למצוא סלט יווני עם גבינות חלומי מעולות.
אתרי תיירות
היום הראשון
- הגענו בשעות הצהריים למלון, נהננו מהבריכה ומהספא במלון.
- בשעות הערב הלכנו לטברנה מקומית (מרחק רבע שעה הליכה ברגל מהמלון).
הטברנה אליה הלכנו, שמה Demokritos, מומלצת מאד באזור. המקום הוא חוויה רצינית. יש הופעות כל הערב – רקדנים זמרים ועוד ועוד. המלצרים מאוד אדיבים והאוכל טרי טרי. אנחנו לקחנו את ארוחת הדגים, בעלות 30 יורו לאדם, בו מקבלים הרבה מאוד מנות של דגים מגוונים בלי הפסקה לשולחן, עם סלטים ולחמים ומגש פירות בסוף. הארוחה מאוד מאוד גדולה ואפילו נשאר לנו אוכל ליום שאחרי. אם אתם לא מאוד רעבים, ממליצים לכם לקחת מנה אחת או שתיים לכל אחד ולא את הארוחה השלמה.
יש מנות כשרות והמלצרית אפילו יודעת קצת עברית.
באזור הטברנה יש הרבה ברים, קריוקי ומסעדות ממש נחמדות, ממליצים להעביר שם ערב נוסף.

היום השני
- קניון שדרת המלכים של קפריסין – קניון נחמד ממש, יש בו הרבה חנויות כמו ג’מבו (לאוהבי המקס סטוק), מנגו, פול אנד בר והרבה חנויות של בגדי ים וספורט. אנחנו מצאנו שהמחירים שם יותר זולים מהארץ אך לא בהרבה.
- מסעדה גיאורגית טעימה של מקומיים הנקראת Gourman. מומלץ לקחת את המאכלים המסורתיים כמו חצ’פורי ולוותר על הבשר שם. המסעדה נמצאת במרחק הליכה מהמלון בו ישנו.

היום השלישי
- העיר העתיקה – נסענו במונית מהמלון שלנו בעלות 12 יורו. יש תצפית יפה מאוד והעיר עצמה לא גדולה, אך מאוד יפה. יש בה מספר מועט של חנויות עתיקות ומסעדות. אם תלכו קצת ברגל מסביב תוכלו למצוא גם את בית העייריה שהוא מאוד יפה ומרשים. בכללי, אין מה לעשות כאן יותר משעה.
- המרינה – אזור מלא במסעדות ומלכודות תיירים. הרבה דוכנים וים כחול. יש גם ספורט ימי לאורך הטיילת למי שאוהב. ובקצה ישנו מבצר שניתן לעלות למעלה ולהשקיף על האי. גם כאן סיבוב של כשעה וחצי יספיק.
- אכלנו במסעדת The Moorings Cafe restaurant, מקום חמוד ממש, אחלה שירות ואוכל טעים למדי. ליד ישנה גלידרייה נחמדה בעלות של יורו וחצי לכדור.


אתרים נוספים שלא ביקרנו בהם:
- נסיעה אל הלגונה הכחולה, אנחנו באנו לנוח אבל שמענו שהמקום יפה מאוד
- הבית של סופיה – מקום של מקומית במרחק של כשעה נסיעה מהעיר שבה היא מכינה לכם אוכל ביתי ומטעמים
טיפים:
- אל תוותרו על ארוחה בטברנה, חוויה לגמרי כיפית
- אל תבואו לחפש אטרקציות, תבואו לנוח
מקווים שעזרנו לכם עם תכנון הטיול ומקווים שתהנו ותנוחו בפאפוס כמונו ☺️
הוסף תגובה